KILPAURHEILIJAT JA URHEILUSEURAT

Jokaisella urheilulajilla on omat vaatimuksensa urheilijan fyysisiltä ominaisuuksilta. Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi tulee  myös oheisharjoittelun tähdätä kehittämään urheilijaa olemaan mahdollisimman hyvä omassa lajissaan. Lajivalmentaja on asiantuntija lajitreeneissä, mutta vain harvoin hän on sitä myös fysiikka- tai voima- ja tehoharjoittelun saralla. Aivan kuten voima-/fysiikkavalmentajakaan ei ole asiantuntija joukkuelajin taktisissa hienouksissa.

Oheisharjoitteluna toteutetun voimaharjoittelun ylivoimaisesti suurin hyöty on urheilijan pysyminen terveenä. Vain terve urheilija voi kehittyä!
Sen lisäksi laji- ja yksilöanalyysin pohjalta suunniteltu voimaharjoittelu parantaa kyseisessä urheilulajissa vaadittavia erityistaitoja. Esimerkiksi koordinaatio, liikkuvuus, nopeus, voiman eri osa-alueet, painopisteen hallinta ym. kehittyvät oikein suoritetun voimaharjoittelun ansiosta.

Väärin suoritettu voimaharjoittelu altistaa pahimmillaan erilaisille vammoille. Juuri mikään ei ole tyhmempää kuin loukata itsensä oheisharjoittelun parissa. Luota siis ammattilaiseen.

Mitä nuorempana oikeat liikemallit omaksutaan, sitä tehokkaammin urheilija pystyy itseään kehittämään koko uransa ajan. Voimaharjoittelu oikein suoritettuna sopii mitä parhaiten nuorille urheilijoille.

 

TR-Valmennus on valmentanut urheilijoita yksilölajeista joukkueisiin. Luota sinäkin ammattilaiseen.
Esimerkiksi seuraavat joukkueet ja urheilijat ovat luottaneet TR-Valmennukseen fysiikkavalmennuksessa:

– LeKi jääkiekko Mestis
– LeKi jääkiekko juoniorijoukkueita
– LeKi lentopallo miehet 1-sarja
– LeKi lentopallo naiset
– LeKi lentopallo useita juniorijoukkueita
– Ilves jääkiekko juniorit
– Classic salibandy juniorit
– Sanna Kämäräinen, kiekonheittäjä, sannakamarainen.fi/
– Tuomas Seppänen, moukarinheittäjä, moukarituomas.fi/